„Svi mi u životu prolazimo komedije i drame, a ako smo dovoljno sretni, u tragedijama, trilerima ili filmovima katastrofe ne sudjelujemo niti kao statisti sa zadatkom.

Eojina greška i previd u želji otvara niz dramaturških mogućnosti za igranje sa žanrovima (kako kazališnim tako i filmskim) kao i njihovo preispitivanje“

- Vlatka Vorkapić

Polazeći tematski od motiva želje za vječnim životom i mladošću koji je u današnjoj “narcističkoj” kulturi vrlo prisutan i iznimno važan, ovaj kazališni projekt za jednu ženu, tri muškaraca i jednog cvrčka zasniva se na mitu o Eoji, ružoprstoj božici zore, koja se jako zaljubila u smrtnika Titona te za njega kod Zeusa izmolila besmrtnost, ali je zaboravila tražiti i vječnu mladost.
Kakvu želju je poželjela – takvu joj je Zeus i ispunio. Titon je dobio vječni život, ali ne i vječnu mladost. Titon stari jer je Eoja napravila kobnu  grešku – nije zamolila za njegovu vječnu mladost.

Velika ljubavna priča Eoje i Titona, sudbinski određena Eojinom pogreškom, otvara niz mogućnosti za dramaturšku i glumačku igru s različitim žanrovima.


Poigravajući se s obrascima različitih žanrova – od romantične komedije do tragikomedije, od burleske do groteske, od koreodrame do melodrame, od antičke drame do teatra apsurda, ova predstava nastala kroz igru glumačkog ansambla tijekom perioda dramaturškog istraživanja pokazuje da ljudski život nikad nije samo jedan žanr.

Dojmovi o predstavi

Ideja i tekst napisan na osnovi glumačkih improvizacija: 

Vlatka Vorkapić

Igraju: 

Judita Franković

Žarko Potočnjak

Vladimir Posavec-Tušek

Marko Braić

 

Glazba: Stanislav Kovačić

Scenski pokret: ansambl predstave

Oblikovatelj svjetla: Matija Grđan

Režija: Vlatka Vorkapić

Produkcija: Teatar Erato