Zagubljeni par je predstava nastala adaptacijom romana Otpusno pismo, Marine Vujčić i Ivice Ivaniševića. Irena i Ignjat, koji su u mladosti bili par, da bi onda iz (nikada) dovoljno obrazloženih razloga naprasno prekinuli svoju vezu, sastaju se nakon punih trideset godina. Bliži se obljetnica njihove mature, a glavna junakinja, danas ugledna liječnica u, na prvi pogled, sretnome braku s dvoje djece, prihvaća se zamorne logistike okupljanja raspršene generacije. Sav taj gnjavatorski, iscrpljujući posao ona odrađuje samo s jednom željom: da konačno ustanovi gdje je nestao On, čovjek kojega je svojedobno voljela.

Riječima koautora romana Otpusno pismo Ivice Ivaniševića: “Je li to prilika da se odupru producentskoj verziji svojih života, koju su im odredili sudbina, bog ili slučaj, i montiraju vlastitu alternativnu inačicu sa sretnim završetkom? Je li novi početak uistinu moguć ili se radi o utvari za kojom bezglavo jurimo čvrsto uvjereni da nam je život dao premalo?

Kad sam Ivici Ivaniševiću predložila da pokušamo napisati epistolarni roman, ni jedno od nas dvoje nije slutilo da će razmjena pisama naših junaka prerasti u neku vrstu opsesije i stvaralačke euforije. Tih mjeseci kao da je prestalo postojati sve osim inboksa u kojem su Irena i Ignjat reanimirali svoju davno prekinutu mladenačku ljubav. Zato su nam naši junaci iz „Otpusnog pisma“, sve ovo vrijeme otkad smo ih pustili od sebe, jako nedostajali – i sad se silno veselimo što ćemo ih napokon ponovno sresti na pozornici” izjavila je spisateljica uoči premijere ‘Zagubljenog para’. 

Premijeru predstave publika je gledala 06. prosinca 2023. u Zagrebu, u Maloj dvorani Lisinski.

Zagubljeni par uskoro možete gledati:

28.03.2024. – Rijeka, HKD na Sušaku 

28.04.2024. – Sisak

18.05.2024. – Jastrebarsko 

30.05.2024. – Zagreb, MD Lisinski


foto by: Jovica Drobnjak

U trenutku kad pomislimo da priča polako ali sigurno stremi jeftinome žanrovskome kraju, događa se zaplet – uključuje se treća strana

Autori romana prem kojem je nastala predstava: Marina Vujčić i Ivica Ivanišević

Autor adaptacije: Milan Trenc

Dramaturginja: Marina Vujčić

Redatelj: Milan Trenc

Igraju: Siniša Popović, Ksenija Pajić i Zvonko Novosel