Iskrica

Dvoje usamljenih ljudi, tražeći ljubavnog partnera, pronalazi se i povezuje preko interneta. 

"Želio sam napisati životnu komediju ali ne takvu koju ćete zaboraviti dok ne stignete kući, nego o kojoj ćete razmišljati prije spavanja i razgovarati drugog dana s prijateljima i znancima."

- Branimir Farkaš

Dvoje usamljenih ljudi, tražeći ljubavnog partnera, pronalazi se i povezuje preko interneta. Doći će i do stvarnih susreta i, unatoč nizu komičnih nespretnosti, nesporazuma i zabuna, između njih zaiskri slutnja prave ljubavi. 

Predstava je to u kojoj se smijete i plačete, a nakon nje razmišljate. “O sebi i o drugima. O bliskosti i o ljubavi.” O greškama i iskupljenjima. Ukratko, o smislu života.”– kaže autor Branimir Farkaš.

Redatelj Kunčević kaže: “Zaista ne znam kamo bi žanrovski smjestio Farkaševu “ Iskricu” i baš je u tome njena ozbiljna vrijednost i posebnost. Ispisana je nadahnutim i vještim komedijskim dijalogom, ali komponirana na podlozi moćne melodramatske situacije. Nadam se da smo moji glumci i ja, u pravoj ravnoteži, uspjeli izvući obje linije; da će lica biti smiješna i potresna, da će nas publika razumjeti i voljeti dok pričamo ovu priču o tragici usamljenosti napisanu silno zabavno i duhovito.”

Uz prvaka drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, Sinišu Popovića koji tumači lik Žarka, u predstavi glume Ana Begić Tahiri i Lana Gojak Bajt koje se izmjenjuju u ulozi Karmen.

"Želio sam da likovi budu životni, jedni od nas, da suosjećamo s njima, a da nam njihova sudbina budi osjećajnost i nadu, jer je to ono što nam uvijek treba."

- Branimir Farkaš

Dojmovi o predstavi

"Temelj su svega međuljudski odnosi, bez toga život nema smisla. Ako se slažete sa mnom, “Iskrica” vas čeka... refleksija one koja u svima nama vazda tinja."

- Branimir Farkaš

Igraju: Ana Begić Tahiri/Lana Gojak Bajt i Siniša Popović

Autor teksta: Branimir Farkaš

Redatelj, dramaturg: Ivica Kunčević

Scenograf: Miljenko Sekulić

Kostimi za Anu/Lanu: Ivan Friščić & DeLight 

Kostimi za Sinišu: ansambl predstave i Udruga Kamensko

Dizajner zvuka: Roko Farkaš

Dizajner svjetla: Nenad Zlamal

Dizajnerica vizuala: Sanja Rocco

Fotografkinja: Suzana Arslani

Koreografkinja: Paula Jeričević

Producentica: Lidija Ivanda

Produkcija: Teatar Erato